Στην δύσκολη εποχή που διανύουμε το θέμα του κόστους και της τιμής, τόσο στην επισκευή του σασμάν όσο και για οποιαδήποτε άλλη δαπάνη μας προκύπτει, είναι σίγουρα αυτό που άμεσα ενδιαφέρει.

Σε γενικές γραμμές, συχνά, η ποιότητα του αποτελέσματος δεν απασχολεί τόσο τους καταναλωτές όσο η χαμηλή τιμή. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί ένα λάθος κριτήριο για την σωστή επιλογή της επισκευής του σασμάν. Επιλέγοντας με κριτήριο την τιμή και κάποιες φορές και λόγω βιασύνης, η πιθανότητα να γίνει μια λάθος επιλογή αυξάνεται κατακόρυφα.

Εμείς, στην Pasoulas Rebuild, προσπαθούμε με επιμονή να κρατήσουμε τις τιμές μας στα ίδια, ή και σε χαμηλότερα, επίπεδα σε σχέση με την αγορά, χωρίς όμως να θυσιάζουμε την ποιότητα του αποτελέσματος των εργασιών μας.

gearbox offer 1

Παράδειγμα Ι:

Σε σασμάν που συνήθως αποτελούνται από 6 τμχ ρουλεμάν και 3 τμχ από τσιμούχες, εμείς επιλέγουμε κατά την ανακατασκευή να τα αντικαταστήσουμε ΟΛΑ, με ρουλεμάν και τσιμούχες αξιόπιστων εργοστασίων.

Υπάρχουν περιπτώσεις που τοποθετούμε καλύτερο υλικό και από αυτό που χρησιμοποιεί το εργοστάσιο συναρμολόγησης του σασμάν.

Θα ήταν επόμενο, αν αντικαταστούσαμε λιγότερα ανταλλακτικά να πετυχαίναμε μείωση του κόστος επισκευής. ΑΛΛΑ τι θα συμβεί σε μια τέτοια περίπτωση με το κρίσιμο θέμα της διάρκειας σωστής λειτουργίας του σασμάν και της εγγύησης που πολύ λογικά θα μας ζητηθεί;

Εμείς, στην Pasoulas Rebuild, λειτουργούμε με γνώμονα τα χρήματα του πελάτη μας που πρέπει να πιάνουν τόπο.

gearbox offer 2

Παράδειγμα ΙI:

Σε ένα σασμάν από Hyundai Atos, όπου η πιο κοινή του βλάβη είναι τα ρουλεμάν, το κόστος αγοράς ενός μεταχειρισμένου σασμάν κυμαίνεται από 150€ ως €200.

Εμείς το επισκευάζουμε με €200 + Φ.Π.Α. αλλά αντικαθιστούμε όλα τα ρουλεμάν και τις τσιμούχες του συγκεκριμένου σασμάν.

Εαν επιδιώκαμε να ρίξουμε απλά το κόστος του θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε κινέζικα ρουλεμάν, κάτι όμως που θα έβλαπτε όλους μας, στο θέμα της διάρκειας ζωής του σασμάν και της εγγύησης που προσφέρουμε.

Αντικαθιστούμε τα κορεάτικα ρουλεμάν KBC, με εφάμιλλα ή και καλύτερα! (SKF, SNR, KOYO).

Τι είναι λοιπόν προτιμότερο; Κόστος στα €150-200 για ένα μεταχειρισμένο σασμάν, αγνώστου αριθμού χιλιομέτρων και χρήσης, ή ένα αντίστοιχο ποσό (ίσως και λίγο μεγαλύτερο) αλλά με παραδοτέο ένα ανακατασκευασμένο (rebuild) σασμάν με 12 μήνες εγγύηση σε απεριόριστο αριθμό χιλιομέτρων μέσα σε αυτή την χρονική διάρκεια;

Τελικά, το κόστος επισκευής του κιβωτίου ταχυτήτων-σασμάν δεν είναι ο μόνος παράγοντας για να εξετάσετε.

Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες η επισκευή κοστίζει πιο ακριβά από την αγορά ενός μεταχειρισμένου, αλλά το αποτέλεσμα είναι πιο σωστό και το παραδοτέο σασμάν συνοδεύεται από Εγγύηση.

Εμείς προτείνουμε λύσεις και η τελική απόφαση είναι αποκλειστικά δική σας.

Ο ρόλος μας είναι να σας συμβουλέψουμε πριν κάνετε οποιαδήποτε κίνηση, ώστε τα χρήματά σας να αξιοποιηθούν και να μην ταλαιπωρείστε άσκοπα.

Υπάρχουν πλήθος από παραδείγματα για πολλές μάρκες και μοντέλα αυτοκινήτων.

Για την δική σας περίπτωση, με χαρά να σας εξηγήσουμε την πρότασή μας μετά από μια τηλεφωνική επικοινωνία.